Cozma-ügy: Románia számára sokkoló az ítélet?

Itt az ideje, hogy legalább most ne szidjuk a magyarokat, és ismerjük el, hogy jóval előbbre tartanak, mint mi, románok – írta pénteken az Evenimentul Zilei című napilap a Marian Cozma volt román kézilabdázó meggyilkolása perében született ítélet kapcsán.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/792712"><strong>• Petre Cozma: A helyes ítélet a halál lett volna</strong></a>

MNO
2011. 06. 24. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román országos napilap újságírója, Adrian Dobre szerint Románia számára „sokkoló” a Veszprém Megyei Bíróság ítélete, hiszen Romániában a végtelenségig szoktak húzódni a perek, miközben a magyar igazságszolgáltatás két és fél év után ítéletet hirdetett egy bonyolult ügyben.

A szerző szerint ha Marian Cozma tragédiája esetleg Romániában történt volna meg, akkor a tettesek valószínűleg még most, két és fél évvel a gyilkosság után sem lennének rács mögött. Az újságíró úgy véli, ha már a románok átjárnak Magyarországra bevásárolni azért, mert általában a termékek olcsóbbak, mint Romániában, akkor a románoknak „a magyar igazságszolgáltatás módszerét is kölcsön kellene venniük”.

A román lapok pénteken általában tényszerű tudósításban számoltak be a Veszprém Megyei Bíróság ítéletéről. A Jurnalul National című napilap megállapította, hogy „Cozma halála legalább az igazságszolgáltatás szintjén megbosszultatott”.

Első fokon a Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt csütörtökön. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 évi fegyházbüntetést kapott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.