Csak a robbanóeszközök kiemelése után térhetnek vissza a lakók

Feltehetően II. világháborús lövedékek, robbanóeszközök kerültek elő csatornaásás közben a földből szerdán Székesfehérváron, a Prónai utcában; a környéket lezárták – közölte a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 01. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lövedékek eltávolításáig a Prónai utcán kívül lezárták a Nagyszombati útnak a Budai úttól az Aranybulla-emlékműig terjedő szakaszát is. A lezárás nyolc lakóházat érint; négy lakót találtak otthon, ők mindaddig nem térhetnek vissza az épületbe, amíg a tűzszerészek be nem fejezik a kiemelést – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint eddig két páncéltörő gránátot, két kézigránátot és mintegy 4 kilogrammnyi kézifegyverlőszert emeltek ki a tűzszerészek a földből, de a műszerek további lövedékeket jeleznek. A robbanóeszközök kiemelése több óráig is eltarthat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.