Csak a szag után kellett menniük a rendőröknek

Használt étolajjal üzemeltette autóját egy szakács, a jármű csomagterében szűrők és szivattyúk segítették a „betárazott üzemanyag” adagolását; a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban elfogott férfi ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást – közölte a NAV regionális szóvivője pénteken.

MNO
2011. 06. 10. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A motoros rendőrök szag után mentek, amikor feltartóztatták a norvég rendszámú gépkocsit, az égett olajszagot ugyanis több száz méter távolságból is érezni lehetett – ismertette az esetet Varga Zoltán.

A járműből összesen 132 liter, gázolajjal összekevert étolaj került elő, a kocsi tankjában 60 liter ilyen „adalék” volt. Az étolaj üzemanyagcélú felhasználása jövedéki adóköteles, és miután az autó magyar tulajdonosa az után nem fizetett adót, jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak ellene – tette hozzá a szóvivő. Az autó 44 éves tulajdonosa arról nem nyilatkozott, hogy honnan származik az üzemanyagként felhasznált étolaj.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.