Csak jelképes értékűnek tartják Obama bejelentését

Lekicsinyelték az afganisztáni tálibok csütörtökön Barack Obama amerikai elnök csapatcsökkentési bejelentését, azt csak „jelképesnek” és elégtelennek ítélve.

MNO
2011. 06. 23. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lázadók „csupán jelképesnek tekintik e bejelentést tízezer ember idei kivonásáról, amely nem elégíti ki sem a nemzetközi közösséget, sem a háborúba belefáradt népet” – olvasható a tálibok közleményében, amelyet eljuttattak a francia hírügynökséghez.

Azzal vádolják az Egyesült Államokat, hogy „többször is a háború végének hamis reményébe ringatták nemzetüket, bejelentve – teljesen alaptalanul – a győzelmet”. Obama néhány órával korábban, helyi idő szerint szerdán jelentette be Washingtonban, hogy 2012 nyaráig kivonják az Afganisztánban szolgáló amerikai katonák egyharmadát, azaz 33 ezer embert, s ebből még az idén tízezret. Obama a csapatkivonás indokaként elmondta, hogy sikerült súlyos, zavart okozó csapást mérni az al-Kaida vezetésére és komoly veszteségeket okozni a táliboknak, akiket több erődítményükből kiszorítottak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.