Csődeljárás indult a legnagyobb építőipari vállalat ellen

Csődeljárás indult szerdán Szlovénia legnagyobb építőipari vállalata, az SCT ellen, miután a cég nem tudta kifizetni 250 millió eurónyi tartozását.

MNO
2011. 06. 15. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat fizetési nehézségei mintegy 2200 hitelezőt érintenek, köztük legalább 600 alvállalkozó céget. A bankoknak mintegy 100 millió euróval, az alvállalkozóknak és beszállítóknak 150 millióval tartozik az SCT. A csőd miatt a cégnél 760 dolgozó veszíti el állását, akik már hónapok óta nem kaptak fizetést, nem beszélve az alvállalkozókról, amelyeknél akár 10-15 ezren is munkanélkülivé válhatnak.

Az SCT, amely Szlovénia legnagyobb építőipari beruházásait, köztük az autópálya-építéseket menedzselte, 2008-ban még 534 millió euró bevételre és 37 millió euró adózott eredményre tett szert, de tavaly már a 90 millió eurót is meghaladta a vesztesége.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.