Csökkennő költségek az amatőr labdarúgásban

A látványsportokat segítő társasági adókedvezmény várható bevezetésével az amatőr labdarúgásban drasztikusan csökkenhetnek a klubokat terhelő versenyeztetési költségek.

MNO
2011. 06. 24. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roskó Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) operatív igazgatója az MTI-nek adott pénteki interjújában elmondta: az NB III-ban, valamint a megyei bajnokságban induló egyesületeknél ősztől akár egyötödére apadhatnak az MLSZ-nek fizetendő díjak, éppen ezért a bajnokságban való indulásra buzdít minden csapatot.

Hozzátette: a jogszabályok júliusi hatálybalépését követő 60 napon belül juthat hozzá az MLSZ ahhoz a támogatáshoz, amelynek terhére a versenykiírásban meghatározott díjak jelentős részét elengedi a klubok felé. A forgatókönyv szerint a versenyeztetési kiadások (játékvezetői díj) szeptemberben esedékes első részleténél már a csökkentett díjakat kell fizetni az egyesületeknek, sőt a díjcsökkentés visszamenőleges hatályú lesz és a már befizetett nevezési díjakra is kiterjed majd.

Az MLSZ elnöksége már májusi határozatában elkötelezte magát a díjcsökkentés mellett. A szövetség szerint a költségcsökkentés jelentősen hozzájárulhat ahhoz a hosszú távú célhoz, hogy az igazolt játékosok száma a jelenlegi 100 ezerről ennek duplájára emelkedjen.

Roskó Zoltán hozzátette: az egyesületek, csapatok száma az elmúlt években folyamatosan csökkent, ám ezzel a drasztikus változással szeretnék megállítani, három éven belül pedig a visszájára fordítani a folyamatot. Számítások szerint ezzel a lépéssel az MLSZ összességében közel 1,5 milliárd forintos kiadást vállal át az érintett kluboktól. Az amatőr kluboknak július 8-ig kell leadniuk nevezésüket a soron következő szezonra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.