Czene: A nehezebb út értékesebb

Az olimpiai bajnokok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek példaértékűnek tekintsék: a sport gyakorlása legalább olyan fontos, mint bármilyen tanulmányi eredmény elérése – mondta Czene Attila sportért felelős államtitkár pénteken Budapesten a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium fennállásának 150. éve alkalmából rendezett ünnepségen.

MNO
2011. 06. 10. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportteljesítmények kapcsán kiemelte: „soha nem a könnyebb utat kell választani, hanem a nehezebbet, mert az az értékesebb”. Az elején egy kicsit talán „védekeznek” ez ellen a sportoló növendékek, de aztán bebizonyosodik, hogy a tanároknak, illetve az edzőknek mindig igazuk van – mutatott rá.

Az államtitkár a napi szintű sportolás fontosságát hangsúlyozta a nyári szünidő idejére is. Azt a kívánságát is kifejezésre juttatta, hogy „a tanintézet vezetősége mihamarabb megvalósíthassa álmát, és végre felépülhessen az új tornacsarnok”.

Czene Attila utalt arra: Buda legnagyobb oktatási intézményében, a „Szabó Lőrincben” a tanulók felkészültsége „már hosszú ideje messze a budapesti átlag felett van; ez a tény pedig egyértelműen az iskola pedagógusainak” munkáját, „az itt tanulók együttműködő-készségét és példás hozzáállását dicséri”.

Az ünnepségen Czene Attilának Szabó Lőrinc-emlékérmet és -emléklapot, a megjelent olimpiai és világbajnok sportolóknak, illetve sportvezetőnek – Bánhidi Petrának, Dömölky Lídiának, Hoffmann Nórának, Kárpáti Györgynek, Nagy Tímeának, Rózsa Norbertnek és Tóth Lászlónak – pedig emléklapot nyújtott át Zoltán László, az iskola igazgatója. Az ünnepség végén megkezdődött a „jubileumi pasaréti futás” a főváros II. kerületének utcáin, négy korcsoportban, fiúk, lányok bontásban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.