Czene Svájcban harcolt a bunda ellen

A sporthoz kötődő illegális szerencsejáték visszaszorításának lehetőségeiről tárgyalt szerdán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) munkacsoportja, melynek lausanne-i megbeszélésén Czene Attila sportért felelős államtitkár is részt vett.

MNO
2011. 06. 15. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium tájékoztatása szerint a jelenlévők értékelték a probléma megoldására eddig kidolgozott programokat, egyeztettek a további lehetőségekről, ezek mellett pedig a felügyelet hatékonyságának növelése, a szükséges pénzügyi források meghatározása, valamint a büntetőjogi és egyéb szabályozások összehangolása is szerepelt a témák között.

Czene Attila Jacques Rogge NOB-elnök meghívására vett részt az ülésen, és az Európai Unió magyar elnökségét is képviselte a munkacsoport megbeszélésén. A testületet a márciusi NOB-szeminárium döntése alapján hozták létre, s azt várják tőle, hogy az év végéig javaslatokat dolgozzon ki a probléma kezelésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.