Dávid a lábát törte, Herényi nem válaszolt az ügyésznek + Videó + Képriport

Herényi Károly volt MDF-es vezető meghallgatásával folytatódott az UD-ügy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A perben a párt korábbi elnökét, Dávid Ibolyát is meg akarták hallgatni, aki azonban lábtörés miatt nem jelent meg.

MNO
2011. 06. 01. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


Szilvásy György és társai ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád szerint a Gyurcsány-kormány titokminisztere, Tóth Károly volt szocialista nemzetbiztonsági bizottsági alelnök, illetve Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es vezetők az érintettek engedélye nélkül hozták nyilvánosságra a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések másolatát. Dávid Ibolya harmadrendű vádlott, az MDF volt elnöke lábtörésre hivatkozva nem jelent meg szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

Herényi Károly negyedrendű vádlott csak a bíró és az ügyvédek kérdésére válaszolt, az ügyész kérdésére megtagadta a válaszadást. A néhai demokrata fórum volt frakcióvezetője a tárgyalóteremben megismételte azt, amit korábban is állított a sajtóban. Szerinte az ügyészségnek azt kellett volna kiderítenie, hogy honnan került elő a hangfelvétel. Almássy Kornéllal kapcsolatban Herényi azt mondta, a fiatal korábbi elnökaspiránsnak nem származott jelentős érdeksérelme a hanganyag kiszivárogtatásából. Lemondását – Herényi állítása szerint – lelkiismerete diktálta. A volt frakcióvezető azt állította, hogy amikor Tombor Andrásnak megmutatta a hangfelvétel leiratát, akkor Tombor tagadta, hogy ő adta volna a megbízást arra, hogy Dávid Ibolya ellen terhelő adatokat gyűjtsenek.

Szilvásy György és Tóth Károly szintén nem jelent meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.