Dömi kiszagolta a tolvajokat

2011. június 14-én a déli órákban a karancslapujtői körzeti megbízottnál tett bejelentést egy ipolytarnóci férfi, mely szerint az éjszaka folyamán második alkalommal is betörtek lakásának pincéjébe ismeretlen személyek, és onnan tíz liter bort tulajdonítottak el.

MNO
2011. 06. 15. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a bejelentő feleségével kapált a házuk bekerített kertjében, amikor munka közben arra lettek figyelmesek, hogy a kiskapu lakatpántja ki van szakítva a kerítésoszlopból, és az a földön hever, valamint a kerítést és a fölötte lévő szögesdrótot valaki letaposta, és a pinceajtóról a lakatot szintén leverte. Innen egy tízliteres demizsonban tárolt, saját készítésű bort tulajdonítottak el összesen 2500 forint értékben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának munkatársa, Béres Péter rendőr főtörzszászlós a helyszínről Dömi nevű nyomkövető kutyáját elindította, amely a szomszédos telken található kukoricáson keresztül, majd a füves területen át a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható húszéves férfi lakhelye előtt megállt, és nyomvéget jelzett. A rendőrök a férfinál házkutatást hajtottak végre, melynek során a padláson megtalálták a még áprilisban, a bejelentő házába történő betörés alkalmával eltulajdonított és a sértett által sajátjaként felismert – immár üres – demizsont.

Megállapítást nyert, hogy a bűncselekményt a lakásában így elfogott 20 éves férfi és annak 23 éves társa követték el, a rendelkezésre álló ital elfogyasztását követően döntöttek úgy, hogy a szomszédból ilyen módon szereznek utánpótlást. A korábbi esetben, ez év áprilisában a 23 éves férfi ugyanilyen okból ment be sértett házába és tulajdonította el demizsonját a benne lévő borral.

(police.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.