Dühös a minisztérium, ilyen pénzt még nem láttak + Kép

Szeszreklámozás „pénzelésével” vádolja dühödt levélben a lett egészségügyi minisztérium a balti ország központi bankját, mivel az egylatos érme egyik oldalán habtól púposan teli söröskupa van.

MNO
2011. 06. 24. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi minisztérium szerint ez burkolt alkoholreklám, a bank szerint viszont csupán jelkép, a nyári napforduló nagyszabású megünneplésének hagyományos lett itala. „A víz és a tea után a sör a harmadik legnépszerűbb ital a világon, méghozzá elég régóta. Az egyiptomi piramisok építői naponta három csupornyit kaptak” – idézte a The Daily Telegraph a lett központi bank érvelését.


Az egészségügyi minisztérium szerint a piramisok régiek, az ország alkoholproblémái viszont maiak, ha pedig már a pénzen is sörreklám virít, akkor még nehezebb az amúgy sem könnyű küzdelem az iszákosság ellen. Az egylatos mintegy 400 forintot ér, söröskriglis változatát június elején vezették be, egymillió darab került forgalomba.

A lett egészségügyi minisztérium egyébként nemrégiben az ellen is kirohant – elfogadhatatlannak minősítve –, hogy egy iskolában a szóbeli érettségi tételek közé bevették a skót whisky történetét.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.