Égett a ház, a gyújtogatót is kihozták a rendőrök

Életük kockáztatásával, égő házából hoztak ki a rendőrök Szabolcsbákán egy férfit, aki robbantással fenyegetőzött – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 21. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A középkorú férfi hétfő este szólt a szomszédoknak, hogy hagyják el házukat, mert magára fogja robbantani a lakását – mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.

A szomszédok értesítették a rendőrséget. Amikor a két körzeti megbízott megérkezett, a fenyegetőző házának már több szobája lángokban állt, és a rendőrök hallották, hogy ömlik a gáz a vezetékből. Azonnal elzárták az udvari mérőóra főcsapját, és értesítették a tűzoltókat, a mentőket, valamint a gázszolgáltató céget is. Közben megtudták, hogy két ember valószínűleg az égő házban van, ezért a keresésükre indultak.

Az eltorlaszolt ajtón át a lakás egyik szobájába jutottak, ahol elzárták a gázpalackot, elfojtották a mellette, az ablakpárkányon rakott tüzet, és kihozták az ott fekvő férfit, akit átadtak a mentőknek. Kiderült, hogy a házban lakó férfi édesanyja még a tűz meggyújtása előtt kimenekült az épületből. A lángokat végül a kisvárdai tűzoltók fékezték meg.

Az 52 éves férfi ellen – akit a pszichiátriára szállítottak a mentők – a rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.