Egy vírus tette „gyönyörűvé” a rondákat

Több tízezer ronda ember lett gyönyörű, illetve annak minősített egy számítógépes vírusnak köszönhetően a BeautifulPeople.com – gyönyörűemberek – honlapklub által.

MNO
2011. 06. 21. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Shrek nevű vírus révén sikerült elárasztaniuk a „rúttörőknek” a számukra eddig zárt „világot”. A klubba csak olyanokat vesznek fel, akiket kellően gyönyörűnek talál a zsűri: a világhálós honlap tagsága. Utóbbi két napon át mérlegelhet a jelentkező fotója és életrajza alapján, hogy támogassa-e az illető felvételét. Akinek sikerül bejutni, az sem ülhet a babérjain, ugyanis ha például láthatóan hízik, „lependerül” a honlapról. (2009 karácsonya után kövéredés miatt mintegy ötezren minősültek „már nem gyönyörűnek” és „repültek” a klubból.)

Mármost Shrek, a vírus – mely nevét egy rút rajzfilmhősről kapta – a zsűrizés szoftverét hatástalanította, így aztán bekerült hat héten át az összes aspiráns a gyönyörűek birodalmába, aminek ők nagyon örültek. Hétfőn viszont nem nagyon örültek, amikor a honlap tulajdonosaitól sajnálkozó e-levelet kaptak, amelyből megtudhatták, hogy tévedés az egész, törölték őket a gyönyörűek hadából, a „külcsínőrség” ismét a helyén áll. „Akkor fogtunk gyanút, amikor hirtelen nagyot szökkent a taglétszám és az újak között sok olyan akadt, akiről nagy kár lenne portrét festeni” – idézte Greg Hodge-ot, a honlap vezérigazgatóját a The Daily Telegraph című brit lap.

Shrek „bandáját” azután visszaminősítették elbírálandónak, a valódi tagság pedig a bő 30 ezer emberből bő 30 ezret elutasított, azaz csak elenyésző hányaduk ereszthetett gyökeret a gyönyörűek körében. Shrek után még tart a vizsgálat, feltehetően egy volt alkalmazott fertőzte meg a szoftvert.

A honlap 2002-ben jött létre Dániában elit társközvetítési célból. Immár 700 ezer tagja van, átlagosan hét pályázóból egynek sikerül rákerülnie. Az elutasítási ráta országonként változó, a legmagasabb a britek, az oroszok és a lengyelek esetében, azaz ők a legrondábbak – a tagok szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.