Egyre kevesebb a csőd

A gazdaság fellendülésének köszönhetően Németországban látványosan csökken a fizetésképtelené vált cégek, illetve háztartások száma.

MNO
2011. 06. 08. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A statisztikai hivatal szerdán ismertetett adatai szerint márciusban 2762 vállalat jelentette csődöt, 11,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, és 9600 család nem tudta fizetni a számláit, 7,4 százalékkal kevesebben, mint 2010 márciusában. Ekkora csökkenésre 2009 januárja óta nem volt példa, és egyértelmű jele a foglalkoztatási helyzet javulásának.

A csődgondnokok szövetségének elnöke szerint az év hátralévő részében további csökkenés várható, de vannak olyan ágazatok, amelyek változatlanul komoly veszélyben vannak. Ezek közé sorolta az építőipart, a gépkocsi- kereskedelmet, a vendéglátást.

A lakosság körében is várhatóan kevesebben válnak fizetésképtelenné a következő hónapokban, mindamellett a Creditreform itt is óvott a túlzott optimizmustól, mert az idén még legalább százezer magáncsőd-bejelentésre lehet számítani, ami csak valamivel kevesebb a tavalyinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.