Egyre kevesebb a munkanélküli

Komárom-Esztergom megyében májusban folytatódott a nyilvántartott álláskeresők számának csökkenése, arányuk a gazdaságilag aktív népességen belül 9,4 százalék – tudatta a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának sajtóreferense hétfőn.

MNO
2011. 06. 20. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megye fő munkaerő-piaci mutatói az egy évvel korábbiakhoz képest is kedvezően alakultak, mivel a nyilvántartott álláskeresők száma ez idő alatt közel 9 százalékkal, a gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk pedig közel egy százalékkal mérséklődött – közölte Jankóné Szépe Mónika.

A munkanélküliség Komárom és Tata térségében a legalacsonyabb, 8 százalék, míg Dorog és Kisbér körzetében meghaladja a 11 százalékot. A megyében összesen 13 800 álláskeresőt tartanak nyilván.

A korábbiakról érvényben maradt igényekkel együtt májusban 3012 állásbejelentés szerepelt Komárom-Esztergom megye munkaügyi kirendeltségein, melyek közül a hónap végéig 1401 ajánlat érvényessége szűnt meg.

Az érvényét vesztett állásajánlatoknak csaknem a négytizedét, 550 munkahelyet a munkaügyi központok közvetítésével töltöttek be. Támogatott munkahelyekre 437 sikeresen kiközvetített álláskeresőt, a nem támogatott állásokra pedig 113 főt vettek fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.