Egyre több gondot okoz az esőzés, most egy kórház ázott be

A felhőszakadásszerű esőzések miatt beázott a kazincbarcikai kórház épülete, a kárelhárítás idejére hat gyermeket kellett más osztályon elhelyezni, de senki nem volt veszélyben – mondta Kaszás István, a városi kórház műszaki vezetője pénteken az MTI-nek. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/789979" target="_blank">• Két borsodi települést mosott el az áradat, tűzoltók a helyszínen</a></strong>

MNO
2011. 06. 10. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint a csütörtöki, napközbeni esőzések még nem okoztak gondot, ám a késő este hullott nagy mennyiségű, az épület lapos tetős részén felgyülemlett csapadékot a vízelvezető rendszer nem bírta elnyelni. A víz átjutott a szigetelésen és beszivárgott a kórtermek irányába. A felső szinten emiatt leszakadt néhány álmennyezeti elem.

Hat gyermeket ideiglenesen másik osztályra költöztettek át, de az éjszaka elvégzett kárelhárítás után már visszatérhettek eredeti kórtermeikbe – mondta Kaszás István. A műszaki vezető hozzáfűzte, hogy a hatalmas esőzések miatt a nagy lift panelje is meghibásodott, ennek javítása jelenleg is tart, de fennakadást nem okoz. Ezután a tetőn lévő vízelvezetőt próbálják megerősíteni, hogy hasonló esetben bírja a terhelést – jegyezte meg Kaszás István.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.