Ehető virágokat termesztenek

A katalán La Vanguardia a napokban videointerjút készített egy nem mindennapi kockázatot vállaló cégvezetővel, aki szakított a hagyományos spanyolországi mezőgazdasági terményekkel, és fejest ugrott az ehető virágok termesztésébe. A világon összesen tízen foglalkoznak ezzel a nagy kockázatot jelentő ágazattal, és Spanyolországban is csak ketten vannak.

2011. 06. 11. 18:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán Alba Cases és férje tíz éve nagy levegőt vett, és hatalmas kölcsönt vett föl, hogy Spanyolországban is meghonosítsa az ehető virágokat. A két vállalkozó szellemű fiatal azért döntött az új termék mellett, mert a virágokat egész évben tudják termeszteni, a félszigeten honos többi élelmiszernövénytől eltérően. Egy berlini virágkiállításon látott először ehető virágokat, ezután lépett az új és egyáltalán nem kitaposott útra. Minden alapanyagot Kínából kell beszereznie, és napi fejtörést okoz az üzletmenet és az ügyintézés folyamatossá tétele, mert egy lépést se tudna tenni kínai tolmácsok nélkül sem. De ha valóban jó a termés, akkor ínyenceknek való ízélményekben részesülnek az igényes vevők, amikor különféle italokkal vagy szirupokkal együtt fogyasztják az étkeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.