Ejtették a vádat, lemondott az alelnök

Lemondott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségben (FIFA) betöltött alelnöki, illetve az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő konföderáció (CONCACAF) elnöki posztjáról Jack Warner, akivel szemben ezen lépései után ejtették a vesztegetési vádakat.

MNO
2011. 06. 20. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA hétfőn jelentette be Warner lemondását, jelezve, hogy a szövetség elfogadta azt. „Mr. Warnernek az önállóan hozott döntése után az etikai bizottság előtt álló valamennyi ügyét lezártnak tekintjük, s ártatlanságának vélelme pedig továbbra is megilleti őt” – áll a FIFA közleményében.

A FIFA etikai bizottsága május 29-én függesztette fel Warnert, valamint az elnökjelöltségtől egy nappal korábban visszalépő Mohamed Bin Hammamot, az Ázsiai Labdarúgó-szövetség katari elnökét, mert felmerült a gyanú, hogy Bin Hammam a karibi térség futballvezetőivel folytatott május 10-11-i megbeszélésén megvesztegetés történt. A vádakat Warner, illetve Bin Hammam is elutasítja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.