Éledezik a szlovák autóipar

Az egy főre jutó autógyártásban világelső Szlovákia túljutott a globális gazdasági válság következményein, autóipara ismét fellendülésnek indult.

MNO
2011. 06. 15. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Két év visszaesés után ismét életjeleket mutat a szlovák autóipar” – közölte Jozef Uhrik, az autóipari szakmai szervezet igazgatója szerdán újságíróknak Pozsonyban.

A szervezet az idén legalább 630 ezer autós össztermelésre számít a tavalyi 572 ezer után, az ágazatban foglalkoztatottak száma pedig számításaik szerint a beszállítókkal együtt 75 ezerre emelkedik a tavalyi hetvenezerről. A szlovák autóipar termelése 2009-ben 436 ezerre esett vissza.

„A szlovák autógyárak 2012 végére, 2013 elejére már elérik az évi 800 ezer és 900 ezer közötti termelési kapacitást” – mondta Jozef Uhrik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.