Életfogytiglant kapott a nagymamát agyonverő férfi

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtottak, amiért baltával agyonverte nagyanyját 2009 novemberében Tolnanémediben.

MNO
2011. 06. 07. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Domján Gábort aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek. A 32 éves férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélőtábla az ügyben korábban eljáró Tolna Megyei Bíróság döntéséhez képest a minősítésből ugyanakkor mellőzte, hogy a vádlott tettét védekezésre képtelen személy sérelmére követte el.

A tényállás szerint a rablás és szeméremsértés miatt többszörösen büntetett előéletű Domján Gábor 2009. november 26-án követte el tettét. Ellopta a korábban őt nevelő, 82 éves nagyanyja 70 ezer forintos nyugdíját. A pénzt a helyi italboltban eljátszotta, elitta, majd visszament az asszonyhoz, és a veszteség miatti indulat, valamint a sértett számonkérése miatt egy fejszével megölte őt. Tizenegyszer sújtott az ágyban fekvő áldozata fejére.

A nagymama holttestét másnap találták meg otthonában, szökésben lévő unokáját néhány nappal később elfogta a rendőrség és eljárást indított ellene. A pszichológus szakértő korábbi véleménye szerint Domján Gábor pszichopátiás személyiség, állapota sem gyógyszeresen, sem pszichoterápiával nem javítható, és fennáll a veszélye, hogy újabb bűncselekményt követ el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.