Elfogadták a debreceni nyilatkozatot

Az innováció szerepére hívta fel a figyelmet Cséfalvay Zoltán és Pálinkás József is Debrecenben az Európai Innovatív Régiók Hete 2011 (WIRE 2011) elnevezésű, háromnapos rendezvénysorozaton, amely közös dokumentum, a Debreceni Nyilatkozat (Debrecen Declaration) elfogadásával fejeződött be.

MNO
2011. 06. 09. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, Magyarország soros uniós elnöksége alatt a Versenyképességi Tanács elnöke a nyilatkozat elfogadását követő sajtótájékoztatón kifejtette: annak érdekében, hogy a mostani válságból Európa győztesen kerüljön ki, gazdaságfejlesztésre, innovációra van szükség; arra, hogy Európa tudásban győzze le versenytársait.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy csak abban a régióban jön létre igazi eredmény az innovációban, ahol az infrastruktúra mellett „az emberi alap, a felfedező kutató” is jelen van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.