Elfogták a notórius kukagyújtogatót

Győri rendőrök elfogták azt a férfit, akit szemétgyűjtők felgyújtásával gyanúsítanak; rongálás miatt indult eljárás az ügyben, az okozott kár csaknem másfélmillió forint – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Horváth Csaba ezredes, a városi kapitányság vezetője.

MNO
2011. 06. 22. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: a 20 éves hajléktalan férfi először május 17. és 30. között lobbantott lángra tizennégy 1100-1200 literes konténert és négy 120 literes tartályt; utolsó akciója után pár órával fogták el. Később beismerte a cselekményeket, és elvezette a rendőröket azokra a helyszínekre, amelyeket nem tudott megnevezni.

A rendőrkapitány szerint az emberek biztonságérzetét jelentősen befolyásoló cselekményről van szó, mivel például az égő konténerek nyolc-tíz méter magas lángot vetettek.

Horváth Csaba hozzátette: a fiatalember – akiről szakértőnek kell majd megállapítania, kóros elmeállapotú-e – nem ismeretlen a rendőrök előtt; tavaly októberben szabadult a javítóintézetből, ahová azért került, mert idős nők válláról táskákat tépett le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.