Elfogták a sikkasztó lízingelőt

Sikkasztás gyanúja miatt elfogtak egy teherautókat lízingelő kecskeméti vállalkozót, aki csaknem 200 millió forint kárt okozott egy lízingcégnek; a rendőrök őrizetbe vették a vállalkozó segítőjét is – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

MNO
2011. 06. 10. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a lízingcég feljelentése alapján indított eljárást különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy fuvarozással foglalkozó, kecskeméti gazdasági társaság 2007 augusztusa és 2008 októbere között 7 pénzügyi lízingszerződést kötött, melyek alapján hét új teherautót vett át a lízingcégtől. A járműveket lízingelő társaság ellen 2010 júniusában felszámolási eljárást kezdeményezett a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, ezzel párhuzamosan a későbbi feljelentő felmondta a szerződéseket a meg nem fizetett lízingdíjak miatt.

A sikkasztással gyanúsított cég azonban a lízingelt teherautókat a tulajdonos felszólítása ellenére sem adta vissza, azok jelenleg is ismeretlen helyen vannak, időközben körözésüket is elrendelte a rendőrség. Kiderült viszont, hogy a gépjárműveket az eljárás alá vont társaság ügyvezetője korábban két másik cégnek is bérbe adta annak ellenére, hogy a lízingszerződés alapján erre a tulajdonos előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem volt joga.

A nyomozás során az is beigazolódott, hogy a lízingszerződések felmondásakor a tehergépjárműveket egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyen tárolták, ahonnan egy mezőtúri vállalkozó közreműködésével azokat ismeretlen helyre szállították. A speciális szállítójárművek értéke a lízingszerződések megkötésekor megközelítette a 200 millió forintot.

Az ügyben a kecskeméti vállalkozót különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, a tehergépjárművek elrejtésében közreműködő mezőtúri vállalkozót pedig különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette és javaslatot tett az előzetes letartóztatásuk elrendelésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.