Elítélték a diákot verő oktatót

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság azt a gyakorlatvezető oktatót, aki bántalmazta egyik diákját – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 06. 06. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martossy György elmondta: a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség még ez év márciusban állított bíróság elé egy 56 éves férfit. A vádlott gyakorlatvezető oktatóként dolgozott egy helyi szakképző iskolában, és az oktatási idő alatt összetűzésbe keveredett diákjaival. Az egyik diákot az épület folyosóján egészen a mosdóig üldözte. A tanár a nála lévő két baltanyéllel „testszerte ütlegelte” a földre tepert fiút; a diáknak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelen lévő diákokból megbotránkozást és riadalmat váltson ki – mondta a főügyészségi osztályvezető ügyész. A Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt egy év börtönre ítélte, végrehajtását két évre felfüggesztette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.