Elítéltek egy magyar kamionost Walesben

Szabadságvesztésre ítéltek Walesben egy magyar kamionost, aki a helyi hatóságok szerint megfelelő pihenőidő nélkül hajtott Magyarországról kétezer kilométert, és ennek leplezése végett meghamisította a jármű menetíró készülékének (tachográf) adatait.

MNO
2011. 06. 21. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Post című regionális újság keddi beszámolója szerint a magyar sofőrt az északnyugat-walesi Bangor városa előtt állították meg, és csalás, valamint a tachográfadatok megőrzésének elmulasztása címén 12 heti elzárásra ítélték.

A közlekedésbiztonsági előírások betartatásáért felelős brit hatóság (VOSA) területi igazgatója, Dave Collings a lapnak elmondta: ebben az esetben nem arról van szó, hogy a járművezető parkolóhelyet keresve néhány perccel túllépte az engedélyezett menetidőt. Collings szerint a sofőr „a magyarországi lerakat elhagyásának pillanatától” próbálkozott a hatóságok félrevezetésével hamis iratokkal, valamint egy mágneses szerkezettel, amellyel a tachográf működését igyekezett befolyásolni.

A VOSA helyi vezetője szerint a kirótt börtönbüntetés is mutatja, hogy a brit hatóságok és a bíróságok nem fogják elnézni, ha valaki ilyen mértékben figyelmen kívül hagyja a közlekedési szabályokat. Hozzátette: fáradt sofőrök már számos – nem egyszer végzetes következményekkel járó – balesetet okoztak Észak-Wales útjain.

A lap beszámolója szerint a magyar kamiont a múlt hónapban állították meg rutinellenőrzés során az A55-ös walesi országúton. A rendőrségi vizsgálat után a 32 éves magyar gépkocsivezető Caernarfon városának magisztrátusi bírósága elé került, ahol elismerte vétkességét az ellene felhozott, csalásról és a megfelelő tachográfadatok megőrzésének elmulasztásáról szóló vádban. A 12 heti szabadságvesztés mellett a sofőrt egy évre eltiltották a járművezetéstől is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.