Először alkalmaztak női öngyilkos merénylőt

Állításuk szerint először alkalmaztak női öngyilkos merénylőt a pakisztáni tálibok egy olyan támadásban, amelyet szombaton követtek el az ország északnyugati részén egy rendőrőrs ellen, és 10 ember halálát okozták vele.

MNO
2011. 06. 26. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadást két ember hajtotta végre Dera-Iszmáilhánban: kézigránátokat dobtak a rendőrőrsre, majd behatoltak az épületbe, géppisztolyból lőttek a rendőrökre, végül felrobbantották magukat. Ahszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok egyik szóvivője vasárnap az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a két támadó férj és feleség volt. Szóltak már jelentések női öngyilkos merénylőkről Pakisztánban, de ez az első eset, hogy a tálibok maguk erősítik meg nő bevetését kamikazeként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.