Előzetesben a fajtalankodók

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság a szedresi gyermekotthon két gondozottját, akiket szemérem elleni erőszakkal gyanúsítanak – közölte a rendőrség.<br /><br />

MNO
2011. 06. 24. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szekszárdi rendőrkapitányság péntek reggeli tájékoztatása szerint két 17 éves fiatal egy fiú társukat rendszeresen bántalmazta, megalázta, fenyegette és fajtalankodásra kényszerítette. A két gyanúsítottat összehangolt akció keretében szerdán vették őrizetbe.

Sándor Zoltán, a Szedresi Speciális Gyermekotthont működtető Bezerédj Kastélyterápia Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek elmondta: a rendőrség azután vette őrizetbe a két fiatalt, hogy a sértett pszichiáterének elmondta, hogy szexuálisan zaklatták; a pszichiáter jelzésére az intézmény vezetője tett feljelentést.

A 2005-től működő speciális gyermekotthonban 16 drogfüggő, magatartászavaros fiatalkorú él; az alapítvány Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyéből, illetve Fótról fogad állami gondozott fiatalokat.

2008-ban Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum egy tanulmánya nyomán vizsgálatot indított a szedresi otthonban; az ombudsman jelentésében többek között aggályosnak tartotta, hogy a gyermekotthonban a gyerekek bekerülését három hónapos izoláció követi, valamint hogy visszatérésük után megmotozzák őket.

Sándor Zoltán a jelentés kapcsán közölte: az addigi gyakorlatot az országgyűlési biztos kérésének megfelelően módosították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.