Előzetesben az újszülöttet magára hagyó anya

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a pátrohai nőt, aki miután megszülte, magára hagyta csecsemőjét – tudatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője pénteken.

MNO
2011. 06. 24. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20 éves nő ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik nyomozás. A nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután titkolt terhességét követően június 20-án hajnalban a lakóháza kamrájában életképes fiúcsecsemőt szült, az újszülöttet egy törölközőbe csavarva a lakóház hátsó kertjének bokros részére vitte, és ellátatlanul magára hagyta – ismertette Nyakó Zsuzsanna.

A csecsemőt a reggeli órákban találták meg a családtagok, akik azonnal értesítették a rendőrséget. A járőrök által riasztott mentőszolgálat munkatársainak sikerült a helyszínen újraéleszteniük a csecsemőt, majd gondoskodtak orvosi ellátásáról – fűzte hozzá az elnökhelyettes. Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az újszülöttet magára hagyó anyát is kórházba szállították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.