Elsodorta a hullám a pucér csónakost

Nagy hullám ragadta el hajóját, ezért félbeszakadt annak az ír férfinak a jótékony célú kísérlete, aki pucéran, csónakkal akarta átszelni az Indiai-óceánt.

MNO
2011. 06. 07. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves Keith Whelan hajóját keddre virradóra sodorta el egy óriási hullám – közölte az ausztrál tengerhajózási hatóság. A csónakos megsérült, fején nagy vágás keletkezett. A férfit a hatóságok kérésére egy japán hajó, az ausztrál kikötőtől, Geraldtontól 200 kilométerrel északnyugatra haladó Iren vette fedélzetre.

Whelan honlapján jelentette be: meztelenül, egy csónakkal kívánja átevezni az Indiai-óceánt, hogy így gyűjtsön pénzt a Keep a Child Alive elnevezésű HIV-szervezetnek. „Először azt gondoltam, teljes őrültség, de aztán megtetszett az ötlet. Keresem a veszélyt, és nincs annál nagyobb kockázat, mint hogy az életedet veszélyezteted egy álom megvalósításáért” – írta. A férfi május elején vágott bele a küldetésbe, amelyet már kezdettől fogva rossz időjárási körülmények hátráltattak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.