Eltűnt Gandhi szemüvege

Ellopták Mahátma Gandhi, az indiai erőszakmentes mozgalom alapítójának szemüvegét a nyugat-indiai Mahárástra államban található Sevagram településén berendezett múzeumból, ahol tíz évig élt 1936–1946 között. Aakas Lokhande, a múzeum igazgatója közölte a sajtóval, hogy hivatalosan még nem tettek feljelentést, de a rendőrség már megvizsgálta a helyszínt.

2011. 06. 14. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híres drótkeretes szemüveg Gandhi – eredeti nevén Mohandász Karamcsand (1869–1948) – más személyes tárgyaival együtt volt egy vitrinben, és nem zárják ki a lopás tényét sem, de ezt majd a következő igazgatótanácsi ülésen beszélik meg, mondta az indiai PTI hírügynökségnek M. M. Gadkari, az intézmény elnöke.

Sevagramban (a település neve hindi nyelven szolgáló falut jelent) Gandhi több személyes tárgya közé tartozik egy töltőtoll és egy kis súrolókefe, amit a meditációs központ (asram) alapításának 75. évfordulójára kapott. A szemüveg egyébként Mahátma egyik nőrokonának ajándéka, de nem az egyetlen, amit itt őriznek.

(elpais.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.