Emberöléssel gyanúsítják a bői késelőt

Emberölés elkövetésével gyanúsítanak egy férfit, aki közös italozás után megkéselt egy 22 éves fiatalembert a Vas megyei Bő községben.

MNO
2011. 06. 07. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőröknek forró nyomon, a szombaton történtek után néhány órával sikerült elfogniuk a tettest, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését – közölte Tánczi Tibor ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója kedden sajtótájékoztatón. Tánczos István alezredes, a nyomozás vezetője az ügy részleteit ismertetve elmondta: szombaton hajnalban a mentők jelezték a rendőrség ügyeletén, hogy Bő községben, a Széchenyi utcában testén külsérelmi nyomokkal holtan találtak egy férfit.

A helyszíni szemle és az azzal párhuzamos adatgyűjtés során megállapították, hogy a sértett egy munkatársával együtt italozott a bői panzióban, majd a helyi diszkóba mentek, ahol folytatták a szórakozást. Itt ismerkedtek meg T. Gáborral, akivel a később elhunyt sértett hosszasan beszélgetett. A két férfi gyalogosan indult el szállása felé a szomszédos Bükre, ahol egy építkezésen dolgoztak. T. Gábor kerékpárral utolérte őket, és ismét beszélgetni kezdett Cs-S. Jánossal, ezért kissé lemaradtak az úton.

Valamin összevitatkozhattak, eddig tisztázatlan körülmények között előkerült T. Gábor zsebéből egy nagyobb méretű zsebkés, amellyel a férfi szíven szúrta korábbi beszélgetőtársát. Az előttük 30 méterre haladó munkatárs egy segélykiáltást hallott, „Gyere segíts!”, és azt látta, hogy társa tántorogni kezd, majd arccal a földre zuhan, T. Gábor pedig felugrik a kerékpárjára és a közeli kereszteződés felé indul. A rendőrök chernelházadamonyai házának udvarán egy fészerben találtak rá az elkövetőre, véres ruhában, és szintén vérrel szennyeződött kése is ott volt mellette. Kihallgatásakor a férfi elismerte, hogy konfliktus alakult ki közte és a sértett között, amelynek során „előkerült” a zsebében tartott kés, amelyet dulakodás közben kinyitott, és egyszer megszúrta a sértettet.

A gyanúsított korábban egy kereskedelmi televízió riporterének azt nyilatkozta, hogy megtámadták, ezért szúrt, az állítólagos támadásról azonban nem esett szó a rendőrségi sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítójának kérdésére válaszolva Tánczi Tibor elmondta: a gyanúsított büntetlen előéletű. A gyanúsítottat a Szombathelyi Városi Bíróság emberölés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.