Embertelen teljesítmény: öt napon át evezett

Csaknem félezer kilométert evezett „XXL-es” szörfdeszkán egy férfi a Csendes-óceánon Hawaii legnagyobb szigetéről egy másikra, Kauaira. <br /><br />

MNO
2011. 06. 28. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves férfi öt napon át lapátolt evezőjével teljes magányban. A rendkívüli erőpróba során felhólyagosodott a lába, de amúgy épségben érkezett Kauai szigetére, ahol kórházba vitték. Elmondása szerint nem érzi magát fizikailag összetörve, ám nem csinálná még egyszer végig az utat.

A férfi 4 méter 30 centi hosszú szörfdeszkán vágott neki a távnak, hétnapi élelemmel és ivóvízzel. Éjjelente gumimatracon aludt, többször a vízben ébredt, mert az erős szél felborította járművét.

Becslése szerint 215 ezer evezőcsapással tette meg a távot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.