Emléktáblát kapott Varga Zoltán

Emléktáblát avattak a XIV. kerületben Varga Zoltán labdarúgó olimpiai bajnok tiszteletére kedden. A Ferencváros néhai kiválósága tavaly áprilisban hunyt el azt követően, hogy összeesett egy öregfiúk-mérkőzésen.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/707669" target="_blank"><strong>• „Isten veled, Varga Zoli” – végső búcsút vettek a legendától + Képriport</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/706391" target="_blank"><strong>• Gyászolja a magyar futballvilág a Fradi legendáját + Videó</strong></a>

MNO
2011. 06. 21. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen részt vett Csomós Miklós, Budapest sportért felelős főpolgármester-helyettese, Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, valamint Takács Tibor, a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület elnöke. Az emléktábla avatásán számos híres játékos, színművész és zenész emlékezett a korábbi kiváló labdarúgóra. „Varga Zoltán a Ferencváros, de egyben a nemzet sportolója is volt, mert aki a Fradinak szurkolt, az Magyarországért is szorított” – mondta Csomós Miklós. Papcsák Ferenc beszédében kitért rá, a családdal egyeztetve döntöttek úgy, hogy azon a pályán állítanak márvány emléktáblát Varga Zoltán tiszteletére, amelyen tavaly élete utolsó futballmérkőzését játszotta.

Varga Zoltán 2010. április 9-én a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. A magyar válogatottban 12-szer szerepelt játékost az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekintette.

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét erősítette. Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnél, Diósgyőrött és Győrött edzősködött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.