Ennyi is elég volt, hogy összeverekedjenek

Egyetlen fűtésfok miatt verekedett össze két hatvanas éveiben járó nővér az Egyesült Államokban, és került bíróság elé.

MNO
2011. 06. 21. 6:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még csak nem is Celsius-fok okozta perpatvarukat, hanem csupán Fahrenheit, azaz a Celsiusnál kisebb egység. Az egyik nővér 67 Fahrenheitre akarta beállítani közös lakásuk termosztátját, a másik 68-ra. Nem tudtak kiegyezni 67 és félben, ami miatt azután ökölre mentek – a minap pedig bíróságra.

A két nővér egyébként 3 éve költözött össze, hogy nyugdíjas korukra olcsóbban éljenek, ne tartsanak fenn – például fűtsenek – két lakást. Csakhogy egyben nem tudtak megegyezni, mármint egy lakásban és egy fokban. A verekedés még tavaly decemberben történt, pár nappal a szeretet ünnepe után.

A munkából hazatérő nővér túl hűsnek találta a lakást és feltekerte leheletnyit a termosztátot: 67-ről 68 fokra – „magyarul”: 20 Celsius-fokra. Nővére ezt már trópusi hőségnek találta és visszaállított egy fokot a szabályzón, húga azonban hamarosan ismét 68-ra korrigált. Ment a tekergetés egész este, egészen a verekedésig.

Az ügy bírósági tárgyalására már nyár lett, fűteni rég nem kell. A bíró képtelen volt eldönteni, hogy melyik testvér ütött elsőnek, és felmentette mindkettőt már csak azért is, mert a forrófejű nővérek időközben lehiggadtak és hajlandónak mutatkoztak a békülésre – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.