Érdekes fejlemény: Japán jövőre leállíthatja az összes atomerőművét

Japánban jövő áprilisra leállhat az összes, 54 atomreaktor azoknak önkormányzatoknak a tiltakozása miatt, amelyeknek a területén elhelyezkednek – közölte csütörtökön a japán gazdasági minisztérium.

MNO
2011. 06. 09. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca szerint egy ilyen lépés esetén az országnak évente pótlólagosan 40 milliárd dollárt kell költenie a hőerőművekhez szükséges fűtőanyag beszerzésére. Az országban a március 11-i földrengés és az azt követő szökőár miatt a Fukusima–1-es atomerőmű mellett több nukleáris erőművet leállítottak. Ezzel egy időben számos reaktornál előrehozták a műszaki ellenőrzést. Ennek következtében az 54 reaktorból jelenleg csupán 19 termel áramot. Az atomerőművekben előállított energia a korábbi mennyiség 36 százalékára esett vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.