Értékes filmes díjakat osztottak ki Kecskeméten

Szombat este átadták a 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a 7. Európai Animációs Játékfilmfesztivál díjait a kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. <br />

MNO
2011. 06. 18. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskemét városa díját Jirí Barta A padláson című alkotása érdemelte ki. A legjobb egészestés játékfilm Dominique Monféry Eleonóra titka lett. A Tv-speciál díját Izabella Plucinska Esterházy című munkája érdemelte ki.

Az animációs fesztivál nagydíját Illés István kapta track32 című alkotásáért.

A rövidfilm kategóriában M. Tóth Éva Zenitje nyert, a legjobb diplomamunkának Wonház Annamária Falun című alkotása minősült. Pacsay Attila a legjobb zenéért, Molnár Tünde a legjobb forgatókönyvért, Czakó Judit a legjobb vágásért érdemelte ki a zsűri különdíját.

A Magyar Filmkritikusok díját Békés Rozi Villamos című munkája kapta, Horváth Mária a Magyar népmesékkel pedig a fesztivál közönségdíját nyerte el.

A díjazottak teljes listáját ide kattintva érhetik el.

(kaff.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.