Fehér bőrű ember még soha nem futott ilyen gyorsan

A háromszoros Európa-bajnok francia Christophe Lemaitre egy századdal, 9,96 mp-re javította egyéni csúcsát, amely fehér bőrű ember által valaha futott legjobb 100 méteres időeredmény.

MNO
2011. 06. 08. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze 20 éves vágtázó tavaly törte át a 10 másodperces álomhatárt, aztán 2010. július 9-én 9,98, majd augusztus 29-én ismét 9,98, egy nappal később pedig 9,97-es idő alatt tudta le a klasszikus sprintszámot. Lemaitre Európában az első számú sprinternek számít, ám – pechjére – a jamaicai és az amerikai legjobbak legyőzésére alig van esélye: 9.96-os eredménye ezúttal sem volt elég a győzelemhez, miután Yohan Blake, a jamaicaiak sokadik számú sprintere egy századdal legyőzte őt.

A franciaországi viadalon a férfi 100-on kívül több más számban is kiváló eredmények születtek: a fedettpályás világcsúcstartó francia Teddy Tamgho a világ idei legjobbjával, 17,67 méterrel nyerte a férfi hármast, míg honfitársa, Renaud Lavillenie a férfi rúdugrás ranglistájának élére ugrott 5,83 méteres győztes eredményével.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.