Fejkendőben fociztak volna a lányok, nem engedték

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ruházata miatt nem engedte pályára lépni az iráni női válogatottat a Jordánia elleni olimpiai selejtezőn.

MNO
2011. 06. 07. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA azért ítélte meg a pénteki találkozót 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda jordánoknak, mert az irániak fejkendőben és teljes testüket fedő öltözékben jelentek meg az ammani stadionban. „Jóval a mérkőzés előtt tájékoztattuk az irániakat, hogy biztonsági okokból négy éve betiltottuk a fejkendőt” – szögezte le a FIFA illetékese.

A tavalyi ifjúsági olimpiát megelőzően a FIFA kizárással fenyegette meg az iráni női futballcsapatot a ruházata miatt, és az ázsiai ország illetékesei végül hozzájárultak, hogy az együttes fejkendő helyett sapkában szerepeljen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.