Fekete kesztyűből készült a pótanya

Fekete ipari kesztyűből készítettek pingvinszerű pótanyát brit állatgondozók, hogy az állatkertjükben cseperedő, magára hagyott pingvinfióka ne kötődjön annyira az emberekhez.

MNO
2011. 06. 07. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kis pingvin még a tojásból sem kelt ki, mikor szülei sorsára hagyták a devoni Torquay város állatkertjében. A gondozók házilag készítettek számára kesztyűbábot anyja helyettesítésére. A fekete ipari kesztyűre piros szemet és sárga tollakat is illesztettek, hogy jobban hasonlítson egy felnőtt bóbitás pingvinhez – számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása.

A fióka hallja és látja ugyan a gondozókat, de egyúttal a pingvinszerű bábot is észleli, így nem kötődik majd annyira az emberekhez – magyarázta az állatkert illetékese. A tojást azt követően hagyták magára a pingvinszülők, hogy egyikük beteg lett. Az állat azóta meggyógyult, de a fiókához egyikük sem tért vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.