Fellebbez a Győri ETO FC

A Győri ETO FC hétfőn fellebbezett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) múlt pénteki döntése ellen, amely licencproblémák miatt három évre kizárta a csapatot az európai kupasorozatokból, továbbá 50 ezer euróra megbüntette.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/791484" target="_blank"><strong>• Mélyütés: az ETO-t 3 évre száműzték Európából</strong></a>

MNO
2011. 06. 20. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klement Tibor az MTI-nek hétfőn elmondta: ahogy már a fegyelmi testület döntése után is jelezte, a klub azonnal fellebbezett, amint megkapta az írásos ítéletet.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa-liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének az ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50 ezer eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát.

Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették. Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 ezer euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

A győriek az idén nem kvalifikálták magukat egyik európai kupasorozatba sem, így jelenleg csak a pénzbüntetés sújtja az együttest, amelyet egy éve a szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiverése után a horvát Dinamo Zagreb búcsúztatott az Európa-ligában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.