Fellegi aláírása is jelentős előrelépést jelenthet a projektnek

Szerdán írják alá a Nabucco földgázvezeték-projektet támogató megállapodásokat a törökországi Kayseri városában az érintett kormányok illetékes miniszterei, köztük Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a Nabucco konzorcium vezetőivel.

MNO
2011. 06. 08. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projekttámogatási megállapodások lényege, hogy védelmet ad a Nabucco gázvezetéket érintő esetleges megkülönböztető jogszabályi változásokkal szemben, és ugyanakkor az esemény jelzi minden részt vevő ország elkötelezettségét a gázvezeték megépítése iránt.

A Nabucco gázvezeték projekttámogatási megállapodásait az öt tranzitország – Ausztria, Bulgária, Magyarország, Románia és Törökország – felelős miniszterei és a Nabucco Pipeline International GmbH vezetői látják el kézjegyükkel. A megállapodás jelentős előrelépés a gázvezeték építésének előkészítésében, mert ez feltétele a végleges beruházási döntésnek és a finanszírozás megteremtésének.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.