Felrobbantották az orosz rendszámú autót

Felrobbant egy orosz rendszámú autó a moldovai főváros, Chisinau központjában kedden, egyes feltételezések szerint bérgyilkossági kísérlet történt, amelynek az ország teniszszövetségének az elnöke volt a célpontja.

MNO
2011. 06. 07. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marina Tauber, a moldovai teniszszövetség alelnöke újságíróknak elmondta, hogy az irodájuk közelében parkoló Lada típusú személygépkocsi akkor robbant fel, amikor Igor Curkan, a sportszervezet elnöke a saját autóját megközelítette. A robbanásnak akkora ereje volt, hogy a környéken lévő járműveknek kitörtek a szélvédőik. A rendőrség közlése szerint a detonáció letépte a sportszervezeti elnök lábát.

Tauber elmondta, hogy az utóbbi időben nagy nyomás nehezedett rájuk. Azt nem mondta meg, hogy kinek a részéről. Hangoztatta ugyanakkor: meggyőződése, hogy bérgyilkosságot kíséreltek meg a szövetség elnöke ellen. A moldovai sajtó értesülése szerint Igor Curkani a vezetője volt a fővárosi polgármesteri tisztségért induló egyik jelölt választási törzsének.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.