Feltörték az IMF szervereit

A spanyol ABC a The New York Times (NYT) értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy hónapokon át kutakodtak egyelőre ismeretlen hackerek a Nemzetközi Valutaalap adattáraiban. Az IMF illetékesei még fel sem tudják mérni az okozott kárt, de köztudomású tény, hogy a befolyásos pénzintézetben tárolják sok ország bizalmas adatait.

2011. 06. 11. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az IMF gépei jelenleg „rendben működnek”, a rendszergazdák fel sem tudják mérni az okozott kár mértékét. A Világbank a támadás miatt annyira nem tartja megbízhatónak az IMF szervereit, hogy beszüntette kapcsolatait a rokon intézmény internetes hálózatával. Az intézmény egyik munkatársa elismerte, hogy súlyos esetről van szó, és már a francia Dominique Strauss-Kahn, a valutaalap szexbotrányba keveredett és lemondott ügyvezető igazgatójának esete előtt is tapasztaltak fenyegető jeleket.

A NYT munkatársai megkerestek más illetékeseket is, akiktől megtudták, hogy jelenleg nemcsak az EU három megsegített tagállamának – Írországnak, Portugáliának és Görögországnak – a részletes segélyprogramja található a szervereken, hanem az egyes nemzetközi vezetők levélváltásai is, amelyek dinamitként robbannak, ha nyilvánosságra hozzák őket.

(abc.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.