Felvásárolják a kóbor kutyákat, aztán megeszik őket

Több keleti romatelepen is pár centért vásárolják fel a kóbor kutyákat, hogy aztán megfőzzék és megegyék az állatokat – derítették ki a szlovákiai állatvédő szervezetek.

MNO
2011. 06. 07. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mária Sliacka, a Sloboda zvierat állatvédő szervezet felügyelőjének információi szerint több keleti, Poprád környéki romatelepen, Ötösbányán (Rudnany), Korompán vagy Zsigrán (Zehra) is szokássá vált a szervezet által kasztrált kóbor állatok felvásárlása, ellopása. „Ez egy óriási kár, ha eladják a kasztrált kutyákat. Nem akarjuk, hogy feleslegesen dobjunk ki pénzt ilyen dolgokra, kiderítjük, ki vásárolja fel az állatokat és mit tesz velük” – jelentette ki Sliacka a Korzár napilapnak.

A környékbeli lakosok információi szerint többen is akadnak, akik jó pénzért eladják kutyájukat. Az ötösbányai községi rendőrök megerősítették, hogy gyakran találnak a helyi romatelepek környékén maradványokat az állatokból, közvetlen bizonyítékuk nincs az elkövetők ellen.

A Korzár információi szerint előfordul, hogy malacok módjára, nyárson sütik meg a kutyákat. Egy megkérdezett helybéli rendőr saját maga is megerősítette, hogy látta, amint egy kutyát szőröstül sütöttek meg, majd úgy vágták szét. Szlovákiában egyébként a kutyák kínzását és a kutyahús fogyasztását is büntetik – előbbi bűncselekményért fél-három éves börtönbüntetés szabható ki, utóbbi fogyasztását higiéniai szempontok miatt tiltották be.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.