Foggal-körömmel harcolnak az ítélet ellen Győrben

A Győri ETO FC csak a teljes felmentő határozatot tartja elfogadhatónak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által kiszabott 50 ezer eurós pénzbüntetés és a nemzetközi kupákból való három évre szóló kizárás ügyében. Ezt Klement Tibor, a klub ügyvezető elnöke jelentette be a Digi Sport pénteki Reggeli Start című műsorában.

MNO
2011. 06. 24. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportvezető azt is hozzátette, hogy ha ez nem történik meg, minden lehetséges fellebbezési lehetőséggel élni fognak. A Győrt azért büntette meg az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásánál a 2009. december 31-ével lejárt tartozási kötelezettségének nem tett eleget.

„Múlt pénteken csak az UEFA döntésének rendelkező részét küldték el nekünk faxon, a határozat indoklását az ígéretek szerint várhatóan a jövő hét közepén fogjuk írásban megkapni. A kézhezvétel után három napon belül kell jeleznünk, hogy kívánunk-e fellebbezni, s ezt követően hat nap áll rendelkezésünkre az érdemi fellebbezés beterjesztésére” – tájékoztatott az ügy további menetéről Klement.

A sportvezető elmondta, mivel Ahjupera korábbi klubja, az FC Flora Tallinn úgy tett panaszt a győriekre az UEFA-nál, hogy közben nem küldött időben számlát nekik, ezért az ETO másodfokon csak a teljes felmentő ítéletet tartja elfogadhatónak. Ha az UEFA fellebbviteli bizottsága olyan döntést hoz, amely a győrieknek nem elfogadható, akkor a klub a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

A műsorban elhangzott az is, hogy a Győri ETO hároméves kizárása egészen pontosan azt jelenti, hogy a következő három év alatt egy ízben nem indulhat az európai kupákban akkor, ha egyébként kiharcolta a részvételt. Amennyiben a győriek ez idő alatt egyszer sem kvalifikálják magukat a nemzetközi kupák valamelyikébe, a büntetés automatikusan lejár.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.