Fontos erővé fogunk válni

Orbán Viktor szerint az év végéig tovább fog javulni a magyar gazdaság, a magyar kormányfő ezt szerdai, szarajevói tárgyalásain mondta szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatása szerint. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/790954"><strong>• Ha ott nincs rend, az egész Nyugat-Balkán fenekestül felfordul</strong><strong></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/790897" target="_blank"><strong><br />• Óriási siker: több mint egymillió kérdőív érkezett vissza </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/790876" target="_blank"><strong>• Orbán: Az EU-nak szüksége van erre a térségre + Képek</strong></a>

MNO
2011. 06. 15. 14:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor, miután találkozott a bosznia-hercegovinai kabinet központi vezetőjével, megbeszélést folytatott az ország két entitásának kormányfőjével, Nermin Niksiccsel, a Bosnyák-Horvát Föderáció, valamint Alekszandar Dzombiccsal, a boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével.

A tárgyalások után Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: Orbán Viktor a magyar gazdaság javuló teljesítményével kapcsolatban hangsúlyozta, „Közép-Európában fontos erővé fogunk válni”, ezért Magyarország érdekelt abban, hogy a gazdasági kapcsolatokat intenzívebbekké tegye, továbbá abban, hogy magyar befektetők jelenjenek meg a bosnyák területeken.

Nermin Niksic a látogatást reménytelinek nevezte abból a szempontból, hogy az segíthet az integrációs folyamat felgyorsításában. Elmondta azt is, hogy támogatják a magyar befektetők jelenlétét a föderáció területén – tájékoztatott Szijjártó Péter.

A boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökével folytatott tárgyalásról a szóvivő közölte: Alekszandar Dzombics ugyancsak kiemelte a gazdasági együttműködés, valamint az európai integráció fontosságát. Utóbbival összefüggésben nagy jelentőségűnek nevezte, hogy Orbán Viktor a magyar európai uniós elnökség végén a nyugat-balkáni térségbe látogat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.