„Fütyülök rá, hogy mit gondolnak rólunk, rólam” + Videó

Kitiltotta rendezvényeikről a katonai gyakorlóruhásokat és a bőrfejűeket a francia szélsőjobboldal elnökjelöltje. Marine Le Pen erről a hírTV-nek adott exkluzív interjújában beszélt. A politikus a migrációs politika újragondolását szorgalmazza – annak ellenére, hogy szerinte a közbiztonság Franciaországban nem bőrszínfüggő és nem is vallási kérdés. Francia földön „hivatalosan” évente 200 ezer külföldi kap letelepedési engedélyt, így 2020-ra akár a tízmilliót is elérheti a bevándorlók száma.

MNO
2011. 06. 19. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét!


A francia szélsőjobboldal elnökjelöltje visszaállítaná a határokat a schengeni övezeten belül. Marine Le Pen a hírTV-nek adott exkluzív interjújában arról beszélt: a tagállamok önrendelkezését sérti, ha uniós szinten szabályozzák a bevándorláspolitikát.

„A rendőrök kiszolgáltatottak, megfelelő törvényi háttér híján nem tudnak intézkedni. Néhány napja is voltak utcai zavargások, egy kislány megsérült, mégsem állítottak elő senkit. A közbiztonság nem bőrszínfüggő, de még csak nem is vallási kérdés, még akkor sem, ha bizonyos területeken a migrációs és közbiztonsági térkép összecsúszik. Egyébként fütyülök rá, hogy mit gondolnak rólunk, rólam, nem érdekel, engem csak az foglalkoztat, hogy a honfitársaimat aggasztó jelenségekre választ találjak” – nyilatkozta Marine Le Pen.

Arculatváltás

Az elnökjelölt januárban vette át az irányítást édesapjától a Nemzeti Front élén. Az új elnök arculatváltásra törekszik, megpróbálja pártját „harmadik erőként” középre pozicionálni, ezért kitiltotta rendezvényeikről a bőrfejűeket, és a „dress code” a katonai gyakorló viseletét is tiltja. Meg is lett az eredménye – közvélemény-kutatások szerint Le Pen lánya szerezheti meg a legtöbb szavazatot a 2012-es elnökválasztás első fordulójában, miután Strauss-Kahn kiírta magát az Elysée-palota kulcsáért folyó versenyből.

Szinte orvosi eset: Dominique Strauss-Kahn

– Őszintén, nem igazán lepett meg, a politika és a média világában szinte mindenki tudta: ahogy Dominique Strauss-Kahn a nőkkel viselkedik, az szinte orvosi eset. Azonban nem szabad megfeledkezni a szocialisták felelősségéről sem, akik egy ilyen emberből akartak elnököt csinálni. Vállalják ennek következményeit, ugyanúgy, mint Nicolas Sarkozy, aki az IMF elnöki székébe segítette. Emberként örülök neki, hogy egy ilyen „minőségű” politikus nem jelöltetheti magát elnöknek.

2002-ben a szélsőjobboldal alulmaradt Chirackal szemben a választások második fordulójában, most azonban szakértők szerint más a helyzet. Azt mondják, Le Pen „harmadik utas” politikájának és bevándorlásellenes retorikájának köszönhetően még az is elképzelhető, hogy 2012-től női elnöke lesz Franciaországnak.

A Nemzeti Front elnökjelöltjével, Marine Le Pennel készült teljes interjút vasárnap kora este, 17.30-kor láthatják a Hír Televízió Hírvilág című műsorában.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.