Gyermekrajz-kiállítás a Millenáris parkban

Ötletkaland energiaországban címmel gyermekrajz-kiállítás látható a budapesti Millenáris parkban.

MNO
2011. 06. 15. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 6–9 évesek korcsoportjában a hétéves Nagy Vivien, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója végzett első helyen Így képzelem Bioxot című rajzával. A 10–14 éves korcsoportban Fenyvesi Dávid, a budapesti Stromfeld Aurél Általános Iskola tízéves diákja nyert Takarékoskodjunk a vízzel! című művével. Emellett több különdíjat odaítélt a zsűri, melynek szempontjai között nem szerepelt a megvalósíthatóság, viszont a szabad gondolatok és ötletes felvetések sokat nyomtak a latban.

A pályázatra a 6–9 éves korosztály tagjainak a Biox és a titkos találmány című mesét kellett illusztrálniuk. A 10 és 14 év közötti gyerekek a Legyél te is feltaláló! felhívásra olyan találmány – szerkezet vagy eljárás – illusztrációját küldték el, amely úgy segíti az ember hétköznapi életét, hogy közben a környezetet is kíméli. Ugyanez a korosztály az Európai Bizottság magyarországi képviseletének a kiírására a jövő járgányainak fantáziatervével is pályázhatott. A legjobb tervek Ötletes ökomobilok 2050 gyűjtőnévvel szerepelnek a bemutatón – közölte az E.ON Hungária Zrt. az MTI-vel.

A Magyar Vöröskereszt minden beérkezett alkotás után ezer forintot adományozott, az így befolyt összeget a szervezőkkel közösen a mélyszegénységben élő magyar gyerekeknek juttatják el. Az E.ON EnergiaKaland nevű oktatási program részeként, a Gyerek ARC szervezésében két korcsoportban meghirdetett pályázatra hatszáz pályamű érkezett az ország minden tájáról. Ezekből látható a nyár végéig 72 alkotás óriásmolinóra nyomtatva.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.