Harcoltak az életéért a mentősök, de meghalt hajóján a férfi

Nem tudták megmenteni annak a férfinek az életét, aki a hajójában lett rosszul a Balatonon<strong>.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/791620" target="_blank">• Rosszul lett egy vitorlásversenyző Csopaknál </a></strong><a href="http://mno.hu/portal/791620" target="_blank"><a href="http://mno.hu/portal/791620" target="_blank"><strong><span class="content_blog_header"></span></strong></a><strong><span class="content_blog_header"><br /></span></strong></a>

MNO
2011. 06. 18. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Mentőszolgálat riasztotta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sürgősségi mentőhajóját szombat délután, hogy egy vitorlásversenyen az egyik hajóban, egy versenyző rosszul lett és eszméletét vesztette. A Rupert pár perc alatt a helyszínre ért és megkezdték a férfi újraélesztését, miközben az Országos Mentőszolgálat mentője is megérkezett Alsóörsre, ahol a Rupert és a mentőautó személyzete együttesen küzdött a férfi életéért, de már nem tudták megmenteni.

Az idén anyagiak hiányában szokatlanul későn, csak pénteken tudták vízre tenni a szárazföldi rohamkocsikkal azonos felszereltségű Rupertet. Bagyó Sándortól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökétől tudjuk: nem lehetett tovább halogatni a hajó szolgálatba állítását, hiszen az utóbbi egy hétben négy alkalommal is szükség lett volna a Rupertre és személyzetére.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hajón mentőorvos vagy mentőtiszt és egy mentőszakápoló teljesít 24 órás ügyeletben szolgálatot a vízimentők mellett. A Rupert szeptember első hétvégéjéig folyamatosan riasztható. A belügyminiszter döntése alapján a katasztrófavédelem országos főigazgatója 15 millió forintos támogatásban részesítette a VMSZ-t azért, hogy a sürgősségi mentőhajót a nyári szezonban biztonságosan, és a legmagasabb szakértelemmel üzemeltetni tudja.

Bagyó Sándor a kedvező döntés után reméli azt is, hogy a vízimentéssel, a sürgősségi mentőhajóval kapcsolatos jogszabályok rövidesen megszületnek, s így akár arra is lehetőség nyílik, hogy a szükséges állami támogatás már a költségvetésben is helyet kapjon.

(sonline.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.