Harminc gyermek juthat hallást segítő készülékhez

Néhány héten belül csaknem harminc beteg gyermek juthat hozzá a hallását segítő készülékhez – közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

MNO
2011. 06. 10. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint hangsúlyozták, a szülőknek, a rászoruló betegeknek nem kell fizetniük semmit, hiszen a hallást javító cochleáris implantátumok megvásárlását és a beültetéseket továbbra is az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák.

Az implantátumok beszerzésére új közbeszerzési eljárást írt ki az OEP, miután az előzőt május elején eredménytelennek nyilvánította, mert a forgalmazók által benyújtott ajánlatok összértéke meghaladta az Egészségbiztosítási Alapban rendelkezésre álló összeget. „Az nem járható út, hogy az OEP drágábban vásárolja meg a készüléket, mint más térségbeli országok” – indokolta korábban az OEP az új közbeszerzési eljárás meghirdetését.

Annak befejezéséig „az ellátás folyamatossága, a betegek és a szülők érdekében az OEP úgynevezett méltányossági eljárás keretében, soron kívül biztosítja az eszközöket a legsürgetőbb esetekben”. Ennek köszönhetően kaphatja meg csaknem harminc gyermek heteken belül a hallását segítő készüléket.

Az OEP közlése szerint a négy szakmai centrum a várólisták alapján már megkezdte az egyeztetéseket a legsürgősebb beavatkozást igénylő betegek szüleivel. Az eszközök típusáról, a beültetés pontos időpontjáról a szakmai centrumok döntenek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.